Dobrý den, vítáme Vás na našem e-shopu.

Pojízdný nebo měchový zvedák

Pojízdné nebo měchové zvedáky? - co je třeba zvážit.
Když o tom přemýšlíte, existuje pouze jedna odpověď. Oba typy zvedáků jsou užitečné v autoservisu. Lze je však použít ve zcela odlišných situacích.

Kdy si vybrat pneumatický vzduchový zvedák? A když normální pojízdný zvedák? Další informace naleznete v článku níže.

 

Pneumatický zvedák v pneuservisu
Když uslyšíte frázi „pneumatické servisní zvedáky“, určitě máte na mysli následující produkty:

pneumatické zvedáky 
nůžkové zvedáky


Ale - co třeba běžný pojízdný zvedák? Zdá se, že to může být užitečné i v pneuservisu. Vezměte si například auta s nižším podvozkem. A nemyslíme auta, která prošla nějakým přizpůsobením. Zvažte tyto dva příklady:

Peugeot 407
Mazda 3 I generace (2003-2009)
Jsou to velmi oblíbená auta, že?

A mohli byste pod ně umístit pneumatický zvedák vzduchu? Vsadíme se, že ne!

Nyní - zvažte auta s plastovými prahy a bodem zvedání mnohem hlouběji (některé Volva). V tomto případě by byl lepší volbou zdvihák co máte v autě. 

Proč? Nezapomeňte, že  pojízdný zvedák  je mnohem jemnější než pneumatický zvedák. A  jsou auta, ve kterých jsou prahy ve špatném stavu a jejich zasažení zvedákem může způsobit další poškození.

Příklady? Mnoho modelů značky Mercedes z 90. let. Jako W210 nebo W638. Nebo i jiná auta, kde jsou prahy  prorezlé.

Pneumatický zvedák  - je to dobrý nápad?
Pneumatické zvedáky jsou obecně mnohem profesionálnější než pojízdné zvedáky .

Pryžové díly přivádějí vzduch z pneumatického systému do pracovní výšky. To znamená, že můžete snadno zvednout libovolné auto a tím usnadnit práci na kolech a podvozku .

Vzduchový zvedák

Získání vzduchového zvedáku - co je třeba zvážit?
Na trhu existuje celá řada pneumatických v zvedáků. Který  byste ale si měli vybrat? Jaké faktory byste měli při používání zvážit?

Kapacita je nejdůležitější věc. Můžete si vybrat od 2 do 8 tun.  Pokud přijede auto těžší než ty, na kterých obvykle pracujete, budete na něm moci pracovat.

Velikost koleček:

Pneumatický zvedák vzduchu je docela těžký. Některé modely váží více než 30 kilogramů. A čím větší jsou kolečka, tím snazší je pohybovat se po garáži, autoservisu, pneuservisu.

K dispozici jsou pneumatické vzduchové zvedáky se speciálními nástavci. Zjednodušují zvedání automobilu (asi 10–20 cm).

Pneumatický zvedák - kde byste ho měli používat.
Je užitečný jak v autoservisech, tak ve společnostech na opravu pneumatik. A nezapomeňte, že mnoho kutilů volí vzduchové zvedáky pro své osobní potřeby.

Pneumatický zvedák - co zvážit?
Kromě spolehlivé a robustní konstrukce je důležitá také doba zvedání. Mnoho zvedáků na auta přichází s pedálem rychlého zvedání. Díky tomu sedlo stoupá mnohem rychleji a během několika sekund zvedá auto.


 Při výběru vzduchového zvedáku byste měli zvážit:
Velikost kolečka
Rozpětí hydraulického pohonu
Čas zvedání
Délka rukojeti
Jak to posoudit při nákupu online zvedáku na auta?

Pravidlo je zde snadné. Čím delší rukojeť, tím snazší je použití zvedáku. Například některé produkty, které máme v naší nabídce, mají rukojeti o délce 94,5. To znamená mnohem snazší ovládání pod jakýmkoli autem.

Délka rukojeti znamená mnohem lepší pracovní pohodlí. Jednoduše řečeno, lépe si to prohlédněte ve specifikaci zvedáku, který hledáte.

 

Velikost kolečka

Může to vypadat jako detail, ale stejně je to důležité. Čím širší rozpětí koleček, tím snazší je použití. Je to proto, že můžete zvedák snadno pohybovat na jakémkoli povrchu - ať už je to tráva, ať už je to betonová podlaha. Velká kolečka znamenají mnohem větší pohyb zvedáku.

 

Zdvih hydraulického zvedáku

Proč je to důležité? Čím je větší, tím výš zvedák zvedá. Auta jako SUV nebo crossovery jsou v těchto dnech stále populárnější. Takže se ujistěte, že zvedák na auta, na který se díváte, je schopen takové automobily zvednout.

Zvedací čas
Nechcete se mnou zvedat jedno auto za druhým? Práce se zvedákem na auta, zejména v případě těžších vozidel, může být únavná. Můžete zvážit získání zvedáku pomocí takzvaného pedálu Quicklift. K čemu to je?

Díky tomu je zvedání mnohem rychlejší. Umožňuje servisákovi lepe a rychleji pracovat se zvedákem.

Je nákup pojízdného zvedáku dobrý nápad?
Ano. I když to můžete považovat za amatérský nástroj, ano máte pravdu ale bez zvedáku auto prostě nezvednete. Je schopen zvedat různá auta v různých situacích. 

Výhody
nízká cena (pěkné kvalitní zvedáky jsou k dispozici za příjemnou cenu)
snadná práce,
lze použít kdekoli (nevyžaduje pneumatickou instalaci),
široký pracovní rozsah - příklad: od 135 do 435 mm.