Dobrý den, vítáme Vás na našem e-shopu.

Adhezivní závaží kol - jaké jsou rozdíly?

Počítali jste někdy, kolik vašich zákazníků má ALU ráfky ve svých autech? Určitě je toho hodně. A to pro vás neznamená nic jiného než nákup většího množství adhezivních závaží na kola. Větší zásoby by neublížily, to je jisté. Existuje však ještě jedna věc - jaký typ závaží kol byste si měli vybrat? Existuje celá řada kategorií. Zkusíme vám navrhnout tu nejlepší volbu.

 

 

Adhezivní závaží kol - jaký povrch?

Když se podíváte na typy adhezivních závaží dostupných na trhu, můžete vidět, že se liší podle typu povrchu. Zde je krátký seznam typů povrchů, ze kterých si můžete vybrat:

polymer
potažený
Pozinkovaný
Jaké jsou rozdíly? Pojďme na to myslet!

 

 

Polymerní povrchy

Obvykle se používají pro lepicí závaží kol vyrobená z olova. Věděli jste, že na tomto materiálu jsou lepidla? Používají se hlavně pro motocyklová kola. A když je porovnáte s adhezivní hmotností kol pro automobily, jsou o něco silnější. Je důležité vědět, že závaží vyrobená z olova nejsou tak náchylná ke korozi, jako závaží z jiných materiálů. A ještě jedna věc - tato adhezivní závaží kol nelze použít na ráfky automobilů projíždějících mnoha zeměmi EU.

Lepicí závaží kol - lakovaný povrch

Je to jen barva určitého odstínu. Dostali jsme je například do Edgy - jsou v černém. Díky tomu dokonale padnou na tmavší ráfky.

 

Samozřejmě najdete i adhezivní závaží kol v jiných barvách. Černé jsou však nejuniverzálnější volbou - hodí se k tmavším ráfkům. Díky jejich barvě je můžete snadno skrýt za paprsky kol.

Lepicí závaží kol - pozinkované

Zinkovaná závaží jsou galvanicky pozinkována. To znamená, že jsou méně náchylní ke korozi - což je zřejmé, pokud auto jede slanou cestou.

Jak si vybrat lepicí závaží kol?
Pokud hledáte lepicí závaží, zvažte následující skutečnosti:

design
ochrana povrchu
snadná montáž na ráfek.
Jak je zvolit?

Design

Je to už dlouho, co většina aut měla malé pneumatiky. Ve výchozím nastavení mají většina současných automobilů ráfky o velikosti 17 nebo dokonce 18 “. A silnice se zlepšují po celé Evropě, takže stále více majitelů aut se spokojí s ráfky ALU. Takže zde začíná volba správného závaží kol.

Čím větší je okraj, tím vyšší je riziko, že váha vypadá jako prvek, který tam uvízl, jako by náhodou. Měl by se spíše hodit k celkovému designu ráfku - proto by mohl být vhodný způsob řazení stříbrných nebo černých závaží kol.

Předtím, než se spokojíte s určitým typem adhezivních hmotností kol, zkontrolujte, zda je jejich povrch chráněn. Nebojte se toho na prodejce zeptat. Lepicí závaží kol jsou obvykle chráněna epoxidovým povrchem. Galvanizace je další populární metoda ochrany jejich povrchu.

 

Proč je to tak důležité? Pokud jsou závaží takto chráněna, jsou méně náchylná ke korozi. To jim také umožňuje udržovat jejich vzhled déle.

Nemusíte se tedy bát toho, že by klient přišel a stěžoval si na ošklivý vzhled jejich okraje - ať už je to špína, ať už je to koroze. Nenechávejte klienty, aby se drželi dál od vašeho servisu pneumatik!

Snadná montáž

Počítali jste někdy, kolik aut denně projde servisem? ať už je to 30. Buď to 40. Všechno to vyžaduje čas. Spousta času. Musíte sundat každé kolo, poté jej vyrovnat a znovu namontovat. Je to časově náročné, že?

 

Jsou zde závaží kol nějaká důležitá? Ano. Poměrně obrovská. Je důležité, aby byla páska snadno odstranitelná z povrchu. V kvalitách závaží páska vyčnívá z okrajů. Měli byste být schopni to chytit ručně a stáhnout. Úspora několika sekund se nemusí zdát jako hodně, ale pokud během dne se montuje s mnoha auty, vaše práci zrychlí.